Vijesti

15.12.2020.

Održana prva razina kviza „Mreža čitanja” za srednjoškolce

Od petnaest subotičkih srednjoškolaca, koliko ih je sudjelovalo na prvoj, školskoj razini kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja”čak njih dvanaest se plasiralo na sljedeću razinu. To su iz Gimnazije Svetozar Marković: Marija Milodanović, Iva Ivković Ivandekić, Lucia Mamužić, Luka Mrkaljević, Sara Vuković, Josipa Kujundžić, Zdenko Ivanković, Dražen Vidaković i Josipa Dulić a i iz subotičke Medicinske škole: Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki.

Prema podacima organizatora, Hrvatske mreže školskih knjižničara, online kvizu znanja, koji je održan 4. prosinca 2020. godine, pristupilo je 416 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske i Subotice. Svi koji su postigli 55% i više točnih odgovora stekli su pravo sudjelovanja u narednoj regionalnoj razini koja bi se trebala održati u ožujku naredne godine. Do tada uz prvu knjigu s popisa, djelo Nine George: Mala pariška knjižara trebaju pročitati i drugi naslov Kako pronaći ljubav u knjižari, autorice Veronice Henry.

Istodobno, u kategoriji multimedijskog uratka, sudjelovalo je čak 23 učenika među kojima je i Dario Vojnić Hajduk iz subotičke Politehničke škole. Njihovi rezultati bit će poznati za tjedan dana.

Ovogodišnji kviz posvećen je temi „Knjiga, knjižara, knjižnica” a organizira ga Hrvatska mreža školskih knjižničara, dok provedbu u Subotici realizira Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“