Vijesti

1.2.2021.

Održana prva razina kviza „Čitanjem do zvijezda” za osnovce

Petnaest učenika koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u osnovnim školama „Matko Vuković” iz Subotice, „Matija Gubec” iz Tavankuta i „Vladimir Nazor” iz Đurđina sudjelovalo je na prvoj, školskoj razini kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” 29. siječnja 2021. godine. Natjecali su se u dvije kategorije: test znanja i plakat. Tema kviza bila je „U svijetu knjige” a trebalo je pročitati sljedeće knjige:

1. Jadranka Klepac: Miris knjige

2. Roald Dahl: Matilda

3. Morea Banićević: Demon školske knjižnice

4. Liz Pichon: Tom Gates : Svjetski dan knjige : Najbolji u povijesti (dosad)

U cilju zaštite sigurnosti svih sudionika te poštujući epidemiološke mjere školama su ponuđena dva oblika kviza, online inačica kao i klasičan papirni oblik. Sukladno uvjetima i mogućnostima mentori su test znanja realizirali uživo u školi ali i virtualno kao mrežno natjecanje. Bez obzira na različite oblike testiranja, pitanja su bila ista a dojmovi o pročitanim knjigama više nego pozitivni.

Nakon školskog natjecanja slijedi formiranje tročlanih ekipa, ponovno prelistavanje knjiga i razgovor o pročitanom, dorađivanje plakata te pripremanje prezentacije kreativnog uratka. Dosta posla ali i dovoljno vremena jer naredna razina kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” najavljena je 1. ožujka za test znanja i 2. ožujka 2021. godine za plakat. Na međuškolskom natjecanju bit će određen pobjednik koji će predstavljati našu sredinu na državnoj razini koja se očekuje u svibnju.

Organizator ovog kviza za poticanje čitanja je Knjižničarsko društvo Međimurske županije, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“