Vijesti

9.3.2021.

„Mreža čitanja”-na državnu razinu plasiralo se sedam subotičkih srednjoškolaca

Od dvanaest subotičkih srednjoškolaca koliko je sudjelovalo na regionalnoj razini online kviza znanja „Mreža čitanja” čak šestero se plasiralo na posljednju, državnu razinu. To su iz gimnazije „Svetozar Marković”: Lucia Mamužić, Sara Vuković i Josipa Kujundžić te iz subotičke Medicinske škole: Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki. Uspješan je bio i Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole u kategoriji multimedijskog uratka koji je također prošao regionalnu razinu natjecanja.

Inače u ovoj drugoj razini kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja” u kategoriji online testa znanja sudjelovalo je 327 učenika iz cijele Hrvatske i Subotice te 34 učenika koji su izradili multimedijski uradak. Ovogodišnji kviz posvećen je temi „Knjiga, knjižara, knjižnica” a za ovu prigodu učenici su trebali pročitati dva ponuđena naslova (Nina George: Mala pariška knjižara i Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari) i dodatnu literaturu. Do naredne, državne, završne razine natjecanja, koja je zakazana za 14. svibnja 2021. godine pročitat će i knjigu Amy Meyerson: Nebo puno knjiga.

Kviz znanja i kreativnosti „Mreža čitanja” organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, dok provedbu u Subotici realizira Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“