Vijesti

6.5.2021.

Završnica kviza „Mreža čitanja” za srednjoškolce

U petak, 14. svibnja 2021. godine bit će održana završna faza projekta „Mreža čitanja”, kviza znanja i kreativnosti za srednje škole u školskoj 2020./2021. godini. Ovo online natjecanje okupit će 176 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske među kojima su i Subotičanke, učenice gimnazije „Svetozar Marković”: Lucia Mamužić, Sara Vuković i Josipa Kujundžić te subotičke Medicinske škole: Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki. One su se plasirale na završnu, nacionalnu razinu online kviza znanja koja će biti održana u petak, 14. svibnja 2021. godine u podne.

Među sudionicima nacionalne razine, u kategoriji multimedijskog uratka je i Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole. Njegov rad ocjenjivat će prosudbeno povjerenstvo skupa s preostala 33 rada koja su se plasirala u završnicu natjecanja.

Ovogodišnji kviz „Mreža čitanja” posvećen je temi „Knjiga, knjižara, knjižnica” a učenici su trebali pročitati sljedeća književna djela: Nina George: Mala pariška knjižara, Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari i Amy Meyerson: Nebo puno knjiga. Natjecanje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, dok provedbu u Subotici realizira Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“