Vijesti

27.9.2021.

„Šest autora traži čitatelja” u Godini čitanja

Gradska knjižnica Subotica se i ove godine uključila u Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba s ciljem približavanja knjige mladim čitateljima. Provodi se u Mjesecu hrvatske knjige u okviru Godine čitanja, koja je u Hrvatskoj proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. godine kao jedan od središnjih programa manifestacije nosi naziv Šest autora traži čitatelja.

Kvizje veoma zanimljiv i predstavit će tri knjige različitih žanrova, tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora:

1. Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek)

2. Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić)

3. Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara)

Uz navedene knjige te ponuđene dodatne online izvore, djeca će obogatiti vlastito znanje i dobro se zabaviti. Online upitnik se nalazi na http://www.mhk.hr/kviz/ a pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku.

Rokza slanje upitnika je 22. 10. 2021. godine.

Svi točno popunjeni upitnici sudjeluju u izvlačenju koncem listopada u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu. Ako epidemiološka situacija bude dopuštala, dva učenika, sudionika Nacionalnog kviza u Subotici, koja tada budu izvučena, putovat će u Zagreb na završnu svečanost i izvlačenje glavnih nagrada koje je planirano za 15. 11. 2021. u Zagrebu. No, odlazak u Zagreb je iz pomenutih razloga još uvijek neizvjestan. Za ostale sudionike Gradska knjižnica Subotica pripremit će 15 utješnih nagrada. Popis nagrađenih bit će objavljen početkom studenog.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“