Vijesti

2.11.2021.

Rezultati Nacionalnog kviza „Šest autora traži čitatelja”

Ines Vojnić, učenica 6. razreda OŠ „Matko Vuković” iz Subotice i Lucija Vuković, učenica 6. razreda OŠ „Ivan Milutinović” iz Subotice dobitnice su glavne nagrade u okviru Nacionalnog kviza za poticanje čitanja naslovljenog „Šest autora traži čitatelja” koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba, a u Subotici i okolici ga je provela Gradska knjižnica Subotica. Ova informacija je objavljena na mrežnoj stranici kviza https://www.mhk.hr/kviz/ .

Poštujući aktualne epidemiološke mjere zaštite Ines Vojnić i Lucija Vuković će, za nagradu, boraviti tri dana u Zagrebu gdje će između ostalog prisustvovati završnoj priredbi i javnom izvlačenju nagrada u okviruk koje će biti održano u ponedjeljak, 15. studenog 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Program će biti priređen u okviru završnice Mjeseca hrvatske knjige. S obzirom na epidemiološke prilike, završna svečanost bit će održana s ograničenim brojem uzvanika, a sva djeca će javno izvlačenje nagrada moći pratiti putem YouTube kanala Knjižnica grada Zagreba.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja proveden je u Mjesecu hrvatske knjige u okviru Godine čitanja. U fokusu su bili hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa je tema glasila Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Tijekom mjesec i pol dana koliko je trajao kviz, oko osamdesetero djece osnovnoškolske dobi koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu popunilo je online upitnik. U rješavanju pitanja poslužili su se ponuđenim online izvorima i sljedećim knjigama: Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek), Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić) i Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara).

 

Gradska knjižnica Subotica dodijelila je utješne nagrade, knjige, sljedećim sudionicima Kviza:

 1. Olja Mataija, OŠ „Matko Vuković” Subotica
 2. Josip Skenderović, OŠ „Matija Gubec” Tavankut
 3. Pavao Huska, OŠ „Ivan Milutinović” Subotica
 4. Marko Vuković, OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna
 5. Martina Tikvicki, OŠ „Matko Vuković” Subotica
 6. Iva Francišković, OŠ „Matko Vuković” Subotica
 7. Kristijan Pelhe, OŠ „Ivan Milutinović” Subotica
 8. Sara Dulić, OŠ „Vladimir Nazor” Đurđin
 9. Tanja Stantić, OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna
 10. Marijana Skenderović, OŠ „Matija Gubec” Tavankut
 11. Anđela Kutuzov, OŠ „Matko Vuković” Subotica
 12. Josip Svirčev, OŠ „Ivan Milutinović” Subotica
 13. Ivana Kaić, OŠ „Matija Gubec” Tavankut
 14. Julija Mrkaljević, OŠ „Vladimir Nazor” Đurđin
 15. Damir Mesaroš, OŠ „Ivan Milutinović” Subotica

 

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“