Vijesti

25.11.2021.

Nova sezona „Mreže čitanja” za srednjoškolce

Nakon prošlogodišnje promjene naziva i uspješnog natjecanja, Hrvatska mreža školskih knjižničara uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i ove godine za srednjoškolce organizira kviz za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja”. U kvizu će kao i prethodnih godina sudjelovati i srednjoškolci koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici. U Gimnaziji „Svetozar Marković”, Politehničkoj školi i Medicinskoj srednjoj školi kviz će provesti Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

U Godini čitanja koja je proglašena u Republici Hrvatskoj, tema ovogodišnjeg kviza za školsku 2021./2022. godinu je „U mreži suvremenih hrvatskih pisaca. Natjecanje se sastoji iz dva dijela: online kviza znanja i prezentacije multimedijskog uratka a potrebno je pročitati sljedeće knjige hrvatskih autora:

1. Jerko Mihaljević: Putar i parizer

2. Marina Vujčić: Susjed

3. Jurica Pavičić: Crvena voda

Tijekom školske 2021./2022. godine bit će održane tri razine natjecanja. Prva, školska razina kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja”trebala bi biti održana 3. prosinca 2021. godine diljem Hrvatske i u Subotici.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“