Vijesti

8.12.2021.

Uspješni početak nove sezone „Mreže čitanja” za subotičke srednjoškolce

Sedamnaest srednjoškolaca, učenika subotičke gimnazije „Svetozar Marković”, Politehničke i Srednje medicinske škole, uspješno je riješilo online upitnik i plasiralo se na drugu, regionalnu razinu kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja”- rezultati su školskog natjecanja koje je održano 3. prosinca 2021. godine. To su: Matija Ivković Ivandekić, Marija Milodanović, Marko Cvijetić, Melisa Gadžur, Iva Ivković Ivandekić, Teodora Sudarević, Ivan Huska, Luka Mrkaljević, Dominik Kujundžić. Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić i Lucia Mamužić iz subotičke gimnazije, zatim Ivona Milodanović i Kristina Miškolci Bator iz Politetničke te Jana Mihajlović, Božana Vujačič i Josipa Horvacki iz Medicinske srednje škole. Oni su skupa sa svojim vršnjacima, ukupno 406 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, sudjelovali u online kvizu čija je ovogodišnja tema „U mreži suvremenih hrvatskih pisaca” navezana na Godinu čitanja, aktualnu u Hrvatskoj. Tako su za prvu razinu učenici trebali pročitati knjigu Putar i parizer Jerka Mihaljevića i točno riješiti minimum 60% pitanja dok će za narednu biti pridodan i naslov Susjed autorice Marine Vujčić a i bodovni prag za plasman na završnu razinu bit će povećan.

U drugoj kategoriji projekta sudjelovalo je dvadeset multimedijskih uradaka, među kojima su i dva subotička, djelo Klaudije Bašić i Darija Vojnića Hajduka iz Politehničke škole. Rezultati i ocjene Povjerenstva prijavljenih multimedijskih uradaka još nisu poznati ali se nadamo plasmanu na narednu razinu koja je zakazana za 4. ožujka 2022. godine za multimedijski uradak odnosno 11. ožujka za online kviz.

Kviz za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“