Vijesti

1.12.2021.

„Čitanjem do zvijezda” za osnovce ali i srednjoškolce

„Knjiga i film” tema je 13. sezone natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” za osnovne ali i srednje škole koje organizira Knjižničarsko društvo Međimurske županije a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Za sudjelovanje u kvizu znanja ili izradi i prezentaciji kreativnog uratka, plakata, učenici osnovnih škola trebaju pročitati sljedeće knjige:

1. Frances Hodgson Burnett: Tajni vrt

2. Roald Dahl: Vještice

3. Ransom Riggs: Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu

a srednjoškolci:

1. Stephen Chbosky: Charliejev svijet

2. John Green: Gradovi na papiru

3. Nicola Yoon: Sve, baš sve

Osim navedenih naslova potrebno je pogledati i istoimene filmove koji su snimljenim po ovim knjiškim predlošcima.

Pored učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u ovom interesantnom natjecanju već sedmu godinu sudjeluju i učenici osnovnih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu a u kategoriji srednjih škola ove školske godine priključit će se i ekipa Politehničke škole. Organizatori natjecanja najavljuju i mogućnost proširenja sudionika s ekipama iz Slovenije i Mađarske.

Provjera znanja i kreativnosti bit će realizirana u tri razine te će biti održano školsko, županijsko (međuškolsko) i nacionalno natjecanje koje bi, ako epidemiološke prilike dopuste, trebalo biti održano u svibnju 2022. godine u Čakovcu.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“