Vijesti

8.3.2022.

„Mreža čitanja”- regionalna razina za srednjoškolce

U petak, 11. ožujka 2022. godine će biti održana druga, regionalna razina kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja”. Toga dana u podne diljem Hrvatske kao i u Subotici, učenici koji su se plasirali na ovu razinu natjecanja, sudjelovat će u online kvizu. Iz Subotice to je čak sedamnaest srednjoškolaca: Matija Ivković Ivandekić, Marija Milodanović, Marko Cvijetić, Melisa Gadžur, Iva Ivković Ivandekić, Teodora Sudarević, Ivan Huska, Luka Mrkaljević, Dominik Kujundžić, Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić i Lucia Mamužić iz subotičke gimnazije „Svetozar Marković”, zatim Ivona Milodanović i Kristina Miškolci Bator iz Politehničke te Jana Mihajlović, Božana Vujačič i Josipa Horvacki iz Medicinske srednje škole. Uz kviz znanja, u drugoj kategoriji projekta natjecat će se i Klaudija Bašić i Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole koji su izradili multimedijski uradak.

Želimo im svima puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

Tema ovogodišnjeg kviza za školsku 2021./2022. godinu je „U mreži suvremenih hrvatskih pisaca” a učenici su uz djelo iz prve razine natjecanja, knjigu Jerka Mihaljevića „Putar i parizer” trebali pročitati i naslov Marine Vujčić „Susjed”.

Kviz za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“