Vijesti

16.3.2022.

Rezultati regionalne razine kviza „Mreža čitanja” za srednjoškolce

Nakon druge, regionalne razine kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” od četrnaest srednjoškolaca iz Subotice koji su popunjavali test znanja te dvoje u kategoriji multimedijskog uratka, na posljednju, nacionalnu razinu plasiralo se 9 učenika u kvizu znanja. To su: Matija Ivković Ivandekić, Marko Cvijetić, Iva Ivković Ivandekić, Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić i Lucia Mamužić iz subotičke gimnazije „Svetozar Marković” te Jana Mihajlović, Božana Vujačič i Josipa Horvacki iz Medicinske srednje škole. Ovi učenici osvojili su minimum 45 bodova odnosno imali su više od 75% točnih odgovora, što je bio uvjet za plasman na narednu razinu.
Posljednje natjecanje za ovu školsku godinu planira se 13. svibnja 2022. godine kada će mladi čitatelji rješavati online upitnik na osnovu pročitane sve tri knjige koje su previđene za ovogodišnji kviz na temu „U mreži suvremenih hrvatskih pisaca”. Pitanja će biti iz djela Jerka Mihaljevića „Putar i parizer”, Marine Vujčić „Susjed” te Jurice Pavičića „Crvena voda.

Kviz za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“