Vijesti

22.3.2022.

Održano Međuškolsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda”

Međuškolska razina projekta za poticanje čitanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” za učenike subotičkih osnovnih i srednjih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku održana je u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine u Gradskoj knjižnici Subotica. U kategoriji osnovnih škola u kvizu znanja se natjecalo sedam ekipa iz osnovnih škola „Matko Vuković” iz Subotice, „Matija Gubec” iz Tavankuta i „Ivan Milutinović” iz Male Bosne dok su u kategoriji plakata bila dva učenika iz osnovnih škola „Matko Vuković” iz Subotice i „Vladimir Nazor” iz Đurđina. Među srednjoškolcima sudjelovala je Politehnička škola iz Subotice u obje kategorije.

Ovogodišnja tema kviza i za osnovne i srednje škole bila je „Knjiga i film” a učenici su trebali pročitati po tri knjige te pogledati istoimene filmove.

Nakon rješavanja online testa znanja i prezentacije plakata ostvarena je sljedeća rang lista:

Osnovna škola:

 

kategorija ispit znanja:

1. mjesto- ekipa OŠ „Matko Vuković” iz Subotice:
Andrija Matković, Valentin Čović i Lea Vojnić Purčar
mentor: Mirjana Crnković

2. mjesto- ekipa OŠ „Matko Vuković” iz Subotice:
Lea Vojnić, Ivona Stantić i Iva Francišković
mentor: Mirjana Crnković

3. mjesto- ekipa OŠ „Matija Gubec” iz Tavankuta:
Luka Vuković, Fabijan Dulić i Martin Vuković
mentor: Morena Rendulić

kategorija plakat:

1. mjesto- OŠ „Vladimir Nazor” Đurđin:
Sara Dulić, Julija Mrkaljević
mentor: Monika Ivanović

2. mjesto- OŠ „Matko Vuković” iz Subotice:
Anđela Kutuzov
mentor: Mirjana Crnković

Srednja škola:

 

kategorija ispit znanja:

1. mjesto- ekipa Politehničke škole iz Subotice:
Justina Loghin, Dario Bošnjak i Izabela Tot
mentor: Monika Ivanović

kategorija plakat:

1. mjesto- Politehnička škola iz Subotice:
Marin Vukov
mentor: Monika Ivanović

Za svoj trud i sudjelovanje svi učenici i njihovi mentori nagrađeni su knjigama i zahvalnicama a za osvojena prva tri mjesta u obje kategorije i uzrasta dobili su i diplome kao i prekrasne nagrade.

Na Državno natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” koje će biti održano online 5. i 6. svibnja za osnovce odnosno 9. svibnja 2022. godine za srednjoškolce plasirale su se prva i druga ekipa odnosno plakati u kategoriji osnovnih i prva ekipa i plakat u kategoriji srednjih škola.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Knjižničarsko društvo međimurske županije, a u Subotici ga je provela Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“