Vijesti

29.4.2022.

(Među)nacionalna natjecanje „Čitanjem do zvijezda”

Posljednja, završna razina, (među)nacionalno natjecanje „Čitanjem do zvijezda za učenike osnovnih škola bit će održana virtualno u četvrtak, 5. i petak, 6. svibnja 2022.godine dok će natjecanje za srednjoškolce biti realizirano u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. godine. Organizator ovog projekta za poticanje čitanja i kreativnosti je Knjižničarsko društvo međimurske županije, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Tako će prvoga dana dvije tročlane ekipe iz Osnovne škole „Matko Vuković”iz Suboticekoje su ostvarile najbolji plasman na prethodnoj razini natjecanja, sudjelovati u online kvizu znanja skupa s preostalim ekipama iz Hrvatske. To su Andrija Matković, Valentin Čović, Lea Vojnić Purčar, Lea Vojnić, Ivona Stantić i Iva Francišković. Narednog dana, Sara Dulić, učenica Osnovne škole „Vladimir Nazor” iz Đurđina i Anđela Kutuzov iz Osnovne škole „Matko Vuković” iz Subotice, bit će sudionice virtualnog predstavljanja vlastitih plakata u kategoriji kreativnog uratka. U ponedjeljak, natjecanje nastavljaju srednjoškolci među kojima su i učenici Politehničke škole iz Subotice Justina Loghin, Dario Bošnjak i Izabela Tot. Oni pišu test znanja nakon čega slijedi drugi dio natjecanja kada će i Marin Vukov, također iz Politehničke škole iz Subotice povjerenstvu predstaviti plakata.

Ovogodišnja tema natjecanja „Čitanjem do zvijezda” i za osnovne i srednje škole bila je „Knjiga i film” a učenici su trebali pročitati po tri knjige te pogledati istoimene filmove.

Ovim trodnevnim natjecanjem bit će završen projekt za poticanje čitanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku 2021./22. godine u kojoj su sudjelovali i učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“