Vijesti

14.9.2022.

„Nije lako kad si mlad”

S novom školskom godinu počinju i novi kvizovi za poticanje čitanja. Prvi je Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu te Odjel za djecu i mladež s Mediotekom. Kviz se provodi i u Subotici i okolici, za djecu viših odjela osnovnih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku posredstvom Gradske knjižnice Subotica. Organizira se u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige koji je ove godine posvećen mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija, a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Misli na sebe – čitaj! U tom duhuNacionalni kviz za poticanje čitanja, kao jedan od središnjih programa manifestacije, nosi naziv Nije lako kad si mlad.

Kao i prošle godine, za rješavanje online kviza koji se nalazi na https://www.mhk.hr/kviz/ potrebno je pročitati tri knjige:

1. Elizabeta Končić Trlek: Pošta za Li

2. Zoran Pongrašić: Krive su seka i seka

3. Ivana Šojat: Oblak čvoraka

i poslužiti se određenim online izvorima.

Važne obavijesti:

- Rok za rješavanje online upitika je 25. listopada 2022. godine.

- Kod popunjavanja kviza potrebno je u padajućem meniju odabrati mjesto i školu koju pohađate.

- Samo točno popunjeni upitnici sudjeluju u izvlačenju nagrada.

- U Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu krajem listopada bit će izvučena imena dva učenika koji će biti nagrađeni četvorodnevnom putovanjem u Zagreb na završnu svečanost i javno izvlačenje nagrada koje će biti upriličeno 15. 11. 2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Popis nagrađenih bit će objavljen početkom studenog.

- Za ostale sudionike Gradska knjižnica Subotica osigurat će i 15 utješnih nagrada.

Čitajte, uživajte u odličnim knjigama i sretno!

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“