Vijesti

29.11.2022.

„U mreži različitosti” ovogodišnja tema kviza „Mreža čitanja”

„U mreži različitosti” tema je ovogodišnjeg kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” za srednje škole koji organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”. Natjecanje se sastoji iz dva dijela: kviza znanja i prezentacije multimedijskog uratka a u njemu sudjeluju učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Gimnaziji „Svetozar Marković”, Politehničkoj i Medicinskoj srednjoj školi. Tijekom školske 2022./2023. godine bit će održane tri razine natjecanja a potrebno je pročitati sljedeće naslove:

- Jelena Kastaneti: Živjeti

- Leigh Bardugo: Šest vrana

- Miro Morović: Voštani princ

Prva, školska razina kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja”, koji će biti održan online, diljem Hrvatske i u Subotici zakazana je za 2. prosinca 2022. godine.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“