Vijesti

9.12.2022.

Uspješan start subotičkih srednjoškolaca u kvizu „Mreža čitanja”

Svih 27 subotičkih srednjoškolaca koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Gimnaziji „Svetozar Marković”, Politehničkoj i Medicinskoj srednjoj školi a koji su sudjelovali u online kvizu znanja školske razine projekta za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” plasiralo se na narednu, regionalnu razinu natjecanja. Na ovu prvu razini online kviza pristupilo je ukupno 626 učenika iz cijele Hrvatske i Subotice a za daljnji plasman bilo je potrebno točno riješiti barem 60% odgovora, u čemu su se subotički srednjoškolci odlično pokazali. U drugoj kategoriji natjecanja, izradi multimedijskog uratka, sudjelovalo je 25 učenika među kojima je bila i jedna učenica iz Politehničke srednje škole, a koja se zbog ograničenog broja radova nažalost nije plasirala dalje. Naredna, regionalna razina projekta bit će 3. ožujka 2023. godine do kada učenici trebaju pročitati i drugi naslov s popisa - „Šest vrana” spisateljice Leighe Bardugo.

Ovogodišnji kviz „Mreža čitanja” realizira se pod naslovom „U mreži različitosti”. Organizira ga Hrvatska mreža školskih knjižničara a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“