Vijesti

14.3.2023.

Uspješna regionalna razina kviza „Mreža čitanja”

Od 27 subotičkih srednjoškolaca koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Gimnaziji „Svetozar Marković”, Politehničkoj i Medicinskoj srednjoj školi a koji su 8. ožujka 2023. godine sudjelovali na drugoj regionalnoj razini kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” za srednjoškolce čak njih 14 se plasiralo na posljednju, nacionalnu razinu natjecanja. To su: Marko Cvijetić, Lucia Mamužić, Dominik Kujundžić, Ivan Huska, Ana Skenderović, Luka Mrkaljević i Petra Benčik iz Gimnazije „Svetozar Marković” te Egon Ferković, Radmila Đukić, Marijana Čordarić, Iva Katić, Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Uroš Ninić iz Medicinske srednje škole. Inače online kvizu znanja na regionalnoj razini pristupilo je ukupno 521 učenik iz cijele Hrvatske i Subotice a na posljednjoj razini, koja je zakazana za 12. svibanj 2023. godine sudjelovat će oni koji su imali više od 75% točnih odgovora, što je 375 srednjoškolaca. Do tada je potrebno pročitati sva tri djela s popisa: Jelena Kastaneti „Živjeti”, Leigh Bardugo: „Šest vrana” i Miro Morović „Voštani princ”.

Kviz za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“