Balint Vujkov Napok

2012.10.16.

XI. Balint Vujkov Napok - programismertető

     A Horvát Olvasóterem és a Városi Könyvtár szervezésében, valamint a Vajdasági Horvát Kultúrközpont támogatásával a XI. Balint Vujkov Napok, a horvát könyv és nyelv napjai 2012. október 18-án és 19-én lesznek megtartva Szabadkán. A gazdag műsor sok érdekességet nyújt a könyv és nyelv kedvelőinek.
Az ünnepség csütörtökön, október 18-án gyermekműsorral kezdődik a Bunjevačko kolo dísztermében, melyen a szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola tanulói és a kisboszniai Bambi óvoda kicsinyei szerepelnek. A gyerekek számára nagy élmény lesz, hogy találkozhatnak Josip Dumendžić-Meštro költővel Bođanból, aki ez alkalommal bemutatja legújabb verseskötetét.
        Ezután a Városi Könyvtár kiállítótermében 15.30 órai kezdettel megnyitják a horvát hírességek könyveinek és fotóinak kiállítását, majd kezdetét veszi a már hagyományos szakmai tanácskozás a könyvtár olvasótermében. Témája a Vajdasági horvát hírességek 100. évfordulója: Ante Evetović Miroljub, Ante Jakšić, Ivan Kujundžić és Balint Vujkov.
      Ugyanitt csütörtökön este 19 órakkor két új könyv is bemutatásra kerül. Ezek Balint Vujkov elbeszéléseit tartalmazzák: Gradišćanske povidajke és Šta u oca to u dice. Ezután vendégünk lesz egy horvát kiadó Zágrábból-a Teovizija.
         Pénteken, október 19-én 13 órakor megkoszorúzzák Balint Vujkov mellszobrát.
Pénteken este a Városháza dísztermében fellépnek Željko Krznarić Zágrábból, a bajai Művelődési Egyesület, bemutatásra kerül az Od Dana do Dana könyvprodukció, majd életműdíjat adnak át az irodalom terén és első alkalommal Emerik Pavić díjjal lesz megjutalmazva a legjobb 2011-ben kiadott könyv is. Mindezt a Vajdasági Horvát Kultúrközpont bírálta el.

         Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"