Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok

2009.3.27.

Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok 2009

Március 26 és 27-én a szabadkai Városi Könyvtárban megtartották a Kosztolányi Dezső Napok kétnapos irodalmi rendezvényt. A rendezvény hagyományaihoz híven a résztvevők megkoszorúzták a Kosztolányi- emléktáblát a Svetozar Marković Gimnázium falán, valamint Kosztolányi mellszobrát. A folytatásban ünnepélyes keretek között átadták a legjobb alkotásokért járó díjat, amelyet a Kosztolányi Dezső Napok szervezőbizottsága által kiírt pályázatra érkeztek, s az érdeklődők megtekinthették a legjobb pályamunkákból készült kiállítást. Az esti órákban rendhagyó beszélgetést hallhatott a közönség a budapesti vendégekkel, Spiró György íróval és Karinthy Márton redezővel. A beszélgetőpartnerek dr. Hózsa Éva professzor, Hernyák György rendező, valamint a házigazda Ágoston Pribilla Valéria voltak.

Másnap is a költészet játszott főszerepet a rendezvényen, s Bálint András Prima Primissima-díjas előadóművész a Radnóti jubileumnak szentelt színvonalas költészeti estjét láthatta a közönség.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"