Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok

2017.4.4.

2017. március 29-én tartották meg a Kosztolányi Dezső Irodalmi Napot

XXIV. alkalommal volt a Szabadkai Városi Könyvtár a Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok rendezvény házigazdája.

A program Kosztolányi az olvasás tükrében értekezéssel vette kezdetét. Budapestről érkezett előadónk Dr. Érfalvy Lívia a Kosztolányi verstükörben témával, a szegedi előadónk Csizmadia Edit a Kosztolányi-emlékek a Somogyi-könyvtárban témával, valamint Berényi Eszter a Szabadkai Városi Könyvtár munkatársa a Kosztolányi és az olvasás a könyvtárosi tapasztalat tükrében előadással készültek. Ünnepi köszöntőt Bognár Irén törzskönyvtáros mondott.

A hagyományos Kosztolányi Dezső Napok rendezvény keretében a tanácskozás résztvevői megkoszorúzták „A gimnazista” elnevezésű bronzszobrot, mely az ifjú Kosztolányit ábrázolja, valamint Kosztolányi mellszobrát és emléktábláját.
Ezt követően vendégeink megtekintették a Kosztolányi emlékszobát, a Svetozar Marković Gimnázium épületében.

A program, a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében a Kosztolányi Élet-Képek című műhelyfoglalkozással folytatódott, amely a Kosztolányi csodái elnevezésű kiállítás és a 110 éve megjelent Négy fal között című Kosztolányi Dezső verseskötet köré épült. A műhelyfoglalkozáson 27 tanuló vett részt. Bevezetőként életrajzi érdekességekről, tényekről Hicsik Dóra beszélt, aki egyben Lovas Ildikóval a kiállítás szerözje volt. A műhelymunkát Pap Melinda a Városi Könyvtár munkatársa koordinálta.

A Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok elnevezésű rendezvényen velünk ünnepelt Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzula Petykó Csaba,Horvát Tímea Szabadka Város alpolgármesterasszonya és Hajnal Jenő.a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"