"Kalandozás Könyvországban"

1.2.2021.

A XIII. Kalandozás Könyvországban témája a fa

Hol csak alkalmat találsz rá, egy egy fát elültess – Jovan Jovanović Zmaj költő versének kezdő soraival megkezdtük az idei Kalandozás Könyvországban olvasásnépszerűsítő nyereményjátékunkat. A Szabadkai Városi Könyvtárban sajtótájékoztatót tartottunk, melyen ismertettük a kvíz idei menetét. A kvízben, melyet három nyelven: szerbül, magyarul és horvátul szervezünk február és március folyamán, azok a szabadkai és környékbeli általános iskolás tanulók vehetnek részt, akik tagjai a könyvtárnak. A tanulóknak idén a fákkal kapcsolatos szövegeket kell elolvasniuk ill. megnézniük az ajánlott linkeket, majd helyesen válaszolni a feltett kérdésekre. A nyereményjáték ideje alatt februárba és márciusban a Gyermekosztályon kedvezményes (300 dinár) a tagság díj. Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a sorsoláson, melyet 2021. április 6-án a Nemzetközi Gyermekköny Nap alkalmából rendezünk.

Idén az egészségügyi előírások betartása érdekében minden iskolával egyeztetünk a kvíz bemutatásának lebonyolításáról. A tanulóknak lehetőségük lesz a csoportos online kapcsolatfelvételre a kvíz szervezőivel, a Gyermekosztály tájékoztató könyvtárosaival ill. megnézhetik az előre elkészített bemutatót.

További részleteket a nyereményjátékról a http://www.subiblioteka.rs/hu/kviz-citam-i-skitam/ oldalon olvashatsz.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"