Könyvajánló

Owens:
Ahol a folyami rákok énekelnek

Ahol a folyami rákok énekelnek

Delia Owens1949-ben született az USA Georgia államában, zoológusként végzett a georgiai egyetemen, majd állati viselkedéstanból doktorált. Számos cikket és tanulmányt írt e témákban neves szakmai folyóiratokban és a szélesebb közönségnek szántmagazinokban.

AzAhol a folyami rákok énekelnekcímű kötetnek nagy olvasótábora van, elsősorban a fiatalok körében, talán mert gördülékeny, könnyed stílusú.

Igazi „letehetetlen” regény, 460 oldalon és 57 fejezeten keresztül fenntartja az olvasó érdeklődését. A történet a lápi víz mozgásához hasonlatosan felváltva áramlik, örvénylik, hullámzik vagy éppen csordogál.

Megismerjük Kya történetét, gyerekkorától egészen addig, amíg sugárzó fiatal nővé és elismert természettudományos szerzővé nem válik. A főhősnő nem csupán erős akaratú, jellemes és tehetséges, de szép is.Így nem hiányozhat a szerelmi szál sem a regényből. Ha hiányozna, akkor nem lenne bestseller a regény.

És van benne rejtélyes halál is, talán egyenesen gyilkosság, amelyet igazi balladai homály borít mindvégig.

A művet valami lenyűgöző mélységű és mennyiségű tudás hatja át az élővilágról. Az állatokról és élőhelyeikről olyan dolgokat ismerhetünk meg, amikről addig halvány fogalmunk nem volt, és a szerző mindezt összeveti az emberi viselkedés rejtelmeivel is.

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"