Hírek

2016.6.6.

Gyere, olvassunk együtt!

Tisztelettel várjuk a Szabadkai Városi Könyvtárba a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény és a Könyvtár közös akciójának díjkiosztó ünnepségére, amelyet a szülők és gyermekek közös olvasásra való ösztönzésére szerveztek „Gyere, olvassunk együtt” címmel.

Ez a projekt a könyvtárba betagosodó óvodásokat ölelte fel, akik a tagosodás után szüleikkel együtt látogattak el a könyvtárba, tetszés szerint kölcsönöztek képeskönyveket, amelyeket a szülők olvastak fel nekik, majd a gyermek szóbeli elbeszélése alapján olvasónaplót írtak közösen, s ezt a gyermek illusztrálta. Az így keletkezett füzetgyűjtemény a szabadkai, bácsszöllősi, noszai, ludasi és hajdújárási ovisok munkáit foglalja magába, s immár két hete a Könyvtár kirakatait díszíti. Az akció ereményének kihirdetésére csütörtökön, 2016. június 9-én 10 órakor a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében kerül sor. A szakértőkből álló zsüri által kiválasztott legjobb munkák alkotói díjat kapnak, vígaszdíjul pedig minden résztvevő számára ingyenes részvételt biztosítunk a nyári műhelyfoglalkozásainkon.

Az akció tavaly szeptembertől idén májusig tartott Szabadka három hivatalos nyelvén.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"