Hírek

2016.9.19.

Százzal olvasok –Horvát nemzeti kvíz

Mint minden évben, a Szabadkai Városi Könyvtár idén is résztvesz a zágrábi Városi Könyvtár szervezésében megrendezett Nemzeti olvasásnépszerűsítő vetélkedőn, amellyel a gyermekek olvasási szokásait próbálják serkenteni. A vetélkedőt a Horvát könyvhónap alkalmából Horvátország szerte megrendezik, s a küldöldi könyvtárak, iskolák, művelődési egyesületek révén az országhatáron túlról is bevonják a horvát gyermekeket. Szabadkán a Nemzeti vetélkedőt a Szabadkai Városi Könyvtár realizálja a horvát tannyelvű iskolák bevonásával.

Az idei kvíz címe és témája: Százzal olvasok, amelyre internetes úton lehet bekapcsolódni a http://www.knjiznica.hr/kviz linkről. Részvételi joga van minden általános iskolásnak V-VIII. osztályos korig, akik horvát nyelven tanulnak az iskolában.

A következő könyveket kell elolvasnod:


  • Sježana Babić Višnjić: Krugovi na vodi
  • Miro Gavran:Ljeto za pamćenje
  • Nena Lončar: Bio sam pas i opet sam
  • Online enciklopedák és online lexikonok a Miroslav Krleža Lexikogréfiai Intézettől: Hrvatska enciklopedija, Proleksis enciklopedija és Hrvatski obiteljski leksikon. A kvíz tartama alatt az olvasnivalót kölcsönözzük, az internetes tartalmakat pedig letölthetik.


MEGFEJTÉSI ÚTMUTATÓ: OLVASS, OLDD MEG A TALÁLÓS KÉRDÉSEKET ÉS VÁLASZOLJ A KÉRDÉSEKRE, ÚGY, HOGY A FELKÍNÁLT VÁLASZOKBÓL VÁLASZTASZ.

A válaszokat mindaddig lehet módosítani, amíg el nem küldöd. Jól át kell gondolni a válaszokat, mivel csak egyszer lehet elküldeni. A válaszokat bármely számítógépről el lehet küldeni, azzal, hogy fel kell tüntetni a Szabadkai Városi Könyvtár nevét, mivel az bonyolítja le a jutalmazást. Azok a kérdőívek, amelyeken nincs feltüntetve a Szabadkai Városi Könyvtár mint közvetítő, nem vesznek részt a sorsolásban.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ 2016.10.31.

Minden helyesen kitöltött, a Szabadkai Városi Könyvtár nevével ellátott kérdőív résztvesz a zágrábi Horvát Gyermekkönyv Központban 2016.október végén sorra kerülő sorsolásban. Két fődíj a szabadkai résztvevőket illeti, akik elutazhatnak Zágrábba az INTERLIBER Könyvvásárra, amelyre 2016. november 15-én kerül sor, s itt a Nemzeti vetélkedő ünnepi záróműsorán átvehetik jutalmukat. A többi résztvevő vigaszdíjat kap.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"