Hírek

2017.9.26.

Az olvasás nem kérdéses

Az olvasás nem kérdéses címmel szervezik meg a Zágrábi Könyvtárak az idei olvasásnépszerűsítő nemzeti kvízt, amelyet Szabadkán a Szabadkai Városi Könyvtár bonyolít le. Ahogyan az előző években, idén is a a Horvát Könyvhónap keretében próbálják a fiatalokhoz közelebb hozni a könyvet, a kvíz témája pedig ezúttal az enciklopedisztika. A versenyben részt vehet minden V-VIII. osztályos általános iskolai tanuló, aki horvát tannyelvű osztályba jár. A feladatuk az, hogy online kitöltsék a http://www.knjiznica.hr/kviz/ linken található kérdőívet a következő könyvek és online források segítgségével:

 

  1. Maja Brajko Livaković: Milliomosok

  2. Tihomir Horvat:A kis harcos

  3. Sanja Pilić: Küldj nekem egy üzenetet

  4. A MiroslavKrleža Lexikográfiai Intézet online lexikonjai és enciklopédiái

 

A kérdőív kitöltése során a könyvtár elnevezése sornál be kell írni a Szabadkai Városi Könyvtár nevét, hogy a szabadkai fiatal olvasók résztvehessenek a két különdíj kisorsolásában, ami egy zágrábi utazás lesz november 15-én a díjátadó záróünnepségre. A két utazás mellett a Szabadkai Városi Könyvtár 15 vígaszdijat is biztosít a kvíz résztvevőinek.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"