Hírek

2017.12.11.

A szabadkai gimnazisták sikeresek az Olvasással a csillagokig vetékedő első fordulójában

December 8-án egész Horvátország területén és Szabadkán lebonyolították az Olvasással a csillagokig című kreativitás és tudásvetélkedő első fordulóját. A szükséges pontszám elérésével az iskolai vetélkedőn Emanuela Bošnjak multimediális munkájával, Nađa Kovač, Marijana Mačković, Zdenko Ivanković, Daniel Kujundžić és Luka Prćić, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium tanulói az online kérdőívek kitöltésével jutottak tovább a regionális szintű vetélkedőre, amelyet 2018. február 28-án rendeznek meg. A győztesek elégedettek az elért eredménnyel, és folytatják az olvasást, mivel minden körben újabb könyvet kell elolvasniuk. A következő fordulóra Mark Zusak A könyvtolvaj című regényét kapták feladatul elolvasni.

Az Olvasással a csillagokig tudás és kreativitásvetélkedőt a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata szervezi, itthon a Szabadkai Városi Könyvtár és a Horvát Nemzeti Tanács társszervezésében.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"