Hírek

2019.4.15.

A szabadkai versmondók kiváló eredményei

A jubiláris 50. Tartományi Szavalóversenyen „Népem költője” címen, amelyet Torontálszécsányban tartottak meg 2019. április 12-től 14-ig, Szabadkát 23 szavaló képviselte, akik három kategóriában versenyeztek:

- fiatal korosztály: általános iskola 1 - 4. osztálya,

- középső korosztály: általános iskola 5-8. osztálya,

- idősebb korosztály: középiskolások.

A zsűri a versenyrész után minden nap kihirdette a győzteseket, és 18-tól 25 darab Arany Oklevelet osztott ki, a korosztálytól függően, és közülük kilenc továbbjutót választott ki a Köztársasági Versenyre, amelyet Valjevoban rendeznek meg, valamint minden kategóriában kihirdette a legjobb három vajdasági szavalót.

Szabadka idén 6 Arany Oklevelet nyert, Višnja Vilova fiatal korosztály legjobb szavalójának lett kikiáltva, BožićNoémipedig harmadik helyezést ért el ugyanebben a kategóriában. Ők bejutottak a Köztárasasági Verseny döntőjébe, amelyet 2019. május 17-én és 18-án tartanak meg Valjevoban.

Az Arany Oklevelet a következők nyerték:

Fiatal korosztály:

Božić Noémi, Széchenyi István Á.I., Szabadka

Višnja Vilov,Jovan Jovanović Zmaj Á.I., Szabadka

Középső korosztály:

Ivan Huska, Horvát Olvasókör, Szabadka

Idősebb korosztály:

Katarina Piuković,Bunjevačko kolo HMK, Szabadka

Török Gabriella, Vegyészeti-technológia Iskola, Szabadka

Sara Čović, Ivan Sarić Műszaki Iskola, Szabadka

Torontálszécsányban ünnepi keretek közt megemlékeztek a Tartományi Szavalóverseny 50-ik évefordulójáról, és a szervezők ez alkalommal Elismerő Okleveleket osztottak ki azoknak az egyéneknek, mentoroknak és intézményeknek, akik a sok év alatt hozzájárultak a szavalómozgalom terebélyesedéséhez. Oklevelet kapott Katarina Čeliković, Nataša Grunčić, Olivera Uščumlić,Surányi Smit Mária és Horvát Emma Szabadkáról.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"