Hírek

2019.11.11.

A felnövés ritmusa elnevezésű kvíz eredményei

Lucija Horvacki a szabadkai Matko Vuković Á.I. hetedikes tanulója ésLana Vojnić Hajduk a szabadkai Ivan Milutinović Á.I. tanulója a nyertesei annak az olvasásnépszerűsítő nemzeti kvíznek, melyet A felnövés ritmusa néven a Zágrábi Városi Könyvtár hirdetett meg. Ezt a kvízt Szabadkán, Kisboszniában, Tavankúton és Györgyénben a Szabadkai Városi Könyvár már több mint tíz éve megszervezi. A kvíz eredményei megtalálhatók a Zágrábi Városi Könyvtár következő elérhetőségén: https://www.knjiznica.hr/mhk-kviz/upl/NAC_KVIZ_POB_HRV_201999.pdf?time=1573475400863.

A gyerekek nyereménye egy háromnapos kirándulás Zágrábban 2019. november 13-a és 15-e között. 2019. november 14-én a Zágrábi Nemzeti Könyvtárban részt vesznek az ünnepélyes díjátadón. A rendezvény vendégei lesznek Jasminka Tihi-Stepanić, Ivana Guljašević Kuman és Vlasta Golub írónők, akiknek Ljeto na jezeru Čiču, Drugačija és Eva, mala žena című regényeiket a versenyzők olvasták is. A kirándulás alatt ellátogatunk az INTERLIBER könyvvásárra, a Marin Držić Könyvtárban részt veszünk a Szabadulj a könyvtárból (Escape room) elnevezésű játékban, valamint sok más érdekes programon.

A Szabadkai Városi Könyvtár a következő tanulókat vigaszdíjjal, könyvvel jutalmazta:

1. Melisa Gadžur, 8.o., Matija Gubec Á.I. Tavankút

2. Violeta Fišli, 5.o., Matko Vuković Á.I. Szabadka

3. Martina Vuković, 7.o., Matija Gubec Á.I. Tavankút

4. Marijan Tikvicki, 7.o., Ivan Milutinović Á.I. Kisbosznia

5. Mirela Poljaković, 5.o., Ivan Milutinović Á.I. Kisbosznia

6. Franjo Rudinski, 6.o, Matko Vuković Á.I. Szabadka

7. Ivona Stantić, 6.o., Matko Vuković Á.I. Szabadka

8. Anita Sudarević, 7.o., Ivan Milutinović Á.I. Szabadka

9. Goran Dekanj, 5.o., Ivan Milutinović Á.I. Kisbosznia

10. Valentina Ostrogonac, 8.o., Matija Gubec Á.I. Tavankút

11. Petar Pećerić, 8.o., Matko Vuković Á.I. Szabadka

12. Andrijana Cocek, 7.o., Matija Gubec Á.I. Tavankút

13. Ana Vukov, 8.o., Matko Vuković Á.I. Szabadka

14. Ana Rukavina, 7.o., Ivan Milutinović Á.I. Szabadka

15. Norbert Lako, 7.o., Ivan Milutinović Á.I. Szabadka

16. Ivan Vuković, 8.o., Matija Gubec Á.I. Tavankút

Ezúton is szeretnénk megköszönni a kvízben való részvételt az iskoláknak és diákoknak és biztatjuk őket, hogy folytassák az olvasást és vegyenek részt a Könyvtár más programjaiban is.

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"