Hírek

2019.12.12.

Iso Planić Biztos lépés című könyvének bemutatója

A szabadkai Spartak Hegy- és Sportmászó Klub a Szabadkai Városi Könyvtárral közösen meghívja Önt Iso Planić Biztos lépések című könyvének, valamint a Szerbiai Hegymászó Szövetség kiadványainak bemutatójára.

A bemutatóra 2019.12.16-án 19.00 órai kezdettel kerül sor a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében.

A bemutató esten a hegymászók számára fontos szakmai kézikönyvekre fókuszálunk.

Iso Planić 1990-től foglalkozik hegymászással. Gazdag pályafutása során több expedícióban is résztvett, s megmászta a világ legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet. Önzetlenül fáradozik a hegymászó sport népszerűsítésén és fejlesztésén, és mint hegyi vezető több mint 300 szervezett túrát vezetett. A SzHSz hegyi vezető szolgálatának oktatójaként aktívan vesz részt a vezetők és operatív edzők képzésében. Számos helyen kezdeményezte a műsziklák kiépítését, amelyen a sportmászók edzhetnek. A hegymászás népszerűsítéséhez számos, e sporttal kapcsolatos cikkével is hozzájárult. 2011-ben jelent meg a Szerbia hegycsúcsai című monográfiája. Több kinevezés, cím és díj viselője, amelyek közül kiemeljük az Érdemes Sportoló címet, a Szerb Földrajzi Társaság Jovan Cvijićről elnevezett díját, Szabadka Város Pro Urbe díját, a Vajdasági Sportszövetség Jovan Mikić – Spartak díját, a Sportminisztérium Májusi Díját.

A biztos lépések című könyv sok éves munka és tapasztalat eredményeként született. Ez a hegymászók számára készült kézikönyv, amely a hegyek szerelmeseinek minden fontos témát feldolgoz, így megkülönböztethetünk benne néhány alaposan és értőn kidolgozott tematikus egységet, mint például a hegyek ismerete, térkép olvasása, időjárási és légköri viszonyok, a haladás technikái és a hegyi-vezetői tevékenység, a vezető és csoport közötti kommunikáció módjai, a hegymászók fizikai felkészülése stb. A könyv szövegét kiválóan szerkesztett képanyag egészíti ki.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"