Hírek

2020.3.12.

Olvasással a csillagokig – a köztársasági fordulóra hét gimnazista jutott tovább

Az Olvasással a csillagokig tudás- és kreativitásvetélkedő második, községi fordulóin, melyeken 2020. március 6-án összesen 311 diák vett részt, a Svetozar Marković Gimnázium kilenc tanulója is kitöltötte az online feladatlapot. Heten tovább is jutottak a köztársasági fordulóra: Luka Mrkaljević, Ana Sakač, Josipa Dulić, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Zdenko Ivanković és Daniel Kujundžić. Dario Vojnić Hajduk a Politechnikai Középiskola tanulója multimediális munkájával jutott tovább a köztársasági versenyre.

Gratulálunk!

A harmadik, egyben utolsó fordulóra 2020. május 13-án kerül sor. Addig a továbbjutott tanulók el kell hogy olvassák Aldous Huxley Hozz létre egy új világot című könyvét. Ezzel véget is ér a középiskolások 2019/2020-as Olvasással a csillagokig vetélkedője, melynek a témája a Sci-fi irodalom fiataloknak volt.

A kvíz szervezője a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata, míg Szabadkán a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska Riječ Kiadóval együttműködve valósítja meg.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"