Hírek

2020.11.19.

Olvasási hálózat középiskolásoknak

Olvasási hálózat néven jelent meg a középiskolások részére az idei olvasást és a kreativitást ösztönző új projekt, amely eddig Olvasással a csillagokig néven valósult meg.

A névcsere semmit sem változtat a versenyszabályokon. A fő szervező továbbra is a Horvátországi Iskolakönyvtárak Hálózata és a korábbi évekhez hasonlóan a szabadkai vetélkedőt a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska riječ Újságkiadó Intézmény együttműködésével bonyolítja le. A horvátországi középiskolásokkal együtt Szerbiában azok a tanulók vesznek részt a versenyen, akik horvát tanyelvű oktatásban részesülnek Szabadkán a Svetozar Markovic Gimnáziumban, a Politechnikai Iskolában és az Egészségügyi Középiskolában.

Az Olvasási hálózat elnevezésű tudás- és kreativitásfelmérő vetélkedő témája a 2020/2021-es tanévre a középiskolák számára a Könyv, könyvesbolt, könyvtár. A verseny az előző évekhez hasonlóan két részből áll: egy tudásfelmérő kvízből és egy multimédiás munka bemutatásából. Idén a tanulóknak a következő könyveket kell elolvasniuk:

1. Nina George: A kis párizsi könyvesbolt

2. Veronica Henry: Hogyan találjuk meg a szerelmet a könyvesboltban?

3. Amy Meyerson: A könyvekkel teli mennyország

Az Olvasási hálózat első, iskolai szintű vetélkedője a középiskolásoknak 2020. december 4-én lesz megszervezve Horvátországban és Szabadkán is.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"