Hírek

2012.10.2.

Képzőművészeti pályázat-Könyvjelző

A Horvát könyhónap alkalmából a sibeniki Juraj Šižgorić Városi Könyvtár, Gyermekek és Fiatalok Vizuális Kultúrájának Központja képzőművészeti pályázatot hirdetett meg Könyvjelző cím alatt. A szabadkai Városi Könyvtár ezt a pályázatot azokban az általános iskolákban szevezi meg, ahol horvát nyelven folyik a tanítás.

Javasoljuk, hogy a könyvjelző a környezetünk népviseletének motívumait tartalmazza, függetlenül, hogy szőttesről, hímzésről, ékszerről származik. A képzőművászeti tehnika és az anyag szabadon választott, a könyvjelző méretei pedig ne legyenek kissebbek 5 x 25 cm-nél.

A pályázatra érkezett munkákat szakképzett zsűri osztályozza Blaga Petreski vezetésével, az első három helyezett pedig jutalomban részesül. A kiállításmegnyitóra 2012. november 6-án kerül sor a Horvát könyhónap idején, a sibeniki Juraj Šižgorić Városi Könyvtárban.

A munkákat 2012. október 31-éig kell elküldeni Sibenikbe.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"