Hírek

2021.9.27.

Hat szerző keresi olvasóját az Olvasás Évében

A Szabadkai Városi Könyvtár idén is csatlakozaott a Horvát Nemzeti Olvasásfejlesztő Kvízhez, amelyet a Zágráb Város Könyvtárai szerveznek azzal a céllal, hogy közelebb hozzák a könyvet a fiatal olvasókhoz. Ez a program idén a Horvát Könyvhónapban az Olvasás Éve keretében kerül megrendezésre, amelyet idén a Horvát Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium javaslatára rendeznek a könyv és az olvasás fokozott népszerűsítése céljából. Idén e rendezvény a horvát szerzőkre és a horvát könyvre fókuszál, és a megnevezése Horvát szerzők az Olvasás Évében, a mottója: Ajmo hrvati se s knjigom!, vagyis,`Olvassunk horvát könyveket!` A 2021-es Horvát Nemzeti Olvasásnépszerűsítő Kvíz mint a rendezvénysorozat köztponti eseménye a Hat szerző keresi olvasóját címet viseli.

A Kvíz igen érdekes, amelyben három szerző és három illusztrátor három különböző műfajú könyve szerepel feladványként:

1. Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo `Recepteskönyv a gyermekkoron való átrepüléshez` (illusztrációk Vanda Čižmek)

2. Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac `Az én indián apám` (illusztrációk Davor Pavelić)

3. Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila `Tanulok repülni, de nincs szárnyam`(illusztrációk Branka Hollingsworth Nara)

A megadott könyvek mellett online források használatával a résztvevők kiválóan fognak szórakozni és bővíteni a tudásukat. Az online kérdőívet ahttp://www.mhk.hr/kviz/ linkkel lehet elérni és kitölteni, részvételi joga pedig minden V-től VIII-ik osztályos diáknak van, aki horvát nyelven végzi tanulmányait.

A kérdőív kitöltésének határideje 2021.10.22.

Minden helyesen kitöltött kérdőív október végén résztvesz a zágrábi Horvát Gyermekkönyv Központban megrendezésre kerülő sorsolásban. Ha a járávnyügyi helyzet megengedi, két szabadkai diák is részt fog venni a zágrábi záróünnepségen megejtendő fődíjak kisorsolásán, amelydet 2021. november 15-re terveznek. Nos, a zágrábi út még nem biztos, de a többi résztvevőnek a Szabadkai Városi Könyvtár 15 vígaszdíjat ítél oda. A megjutalmazottak névsora november elején lesz közzétéve.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"