Hírek

2021.11.2.

A Hat szerző keresi olvasóját kvíz eredményei

Ines Vojnić, a szabadkai Matko Vuković Általános Iskola 6. osztályos tanulója és Lucija Vuković, a szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola 6. osztályos tanulója nyerte a fődíjat a Hat szerző keresi olvasóját elnevezésű olvasásösztönző vetélkedőn, melyet a Zágráb Város Könyvtárai szervezésében Szabadkán és környékén a Szabadkai Városi Könyvtár tartott. Ez az információt a kvíz honlapján is megtalálható: https://www.mhk.hr/kviz/.

Ines Vojnić és Lucija Vuković a jelenlegi járványvédelmi intézkedések betartása mellett három napot tölthetnek Zágrábban, ahol részt vesznek a Kvíz záróeseményén és a nyilvános nyereménysorsoláson, amelyet 2021. november 15-én, hétfőn tartanak a Nemzeti és Egyetemi Könyvtárban. A programra a Horvát Könyvhónap zárórendezvényeként kerül sor. A járványügyi körülményekre való tekintettel a záróünnepség korlátozott létszámmal kerül megrendezésre, a nyilvános nyereménysorsolást a Zágrábi Városi Könyvtár YouTube csatornáján keresztül minden gyermek megtekintheti.

A Horvát Könyvhónapban, az Olvasás Éve keretében rendezték meg ezt az olvasásra ösztönző országos vetélkedőt. A hangsúly a horvát szerzőkön, azaz a horvát könyvön volt, tehát a rendezvény a Horvát szerzők az Olvasás Évében nevet kapta, mottója pedig Olvassunk horvát könyveket! volt. A vetélkedő másfél hónapja alatt mintegy nyolcvan szabadkai, kisboszniai, tavankúti és györgyéni horvát tannyelvű osztályba járó általános iskolás töltött ki az online kérdőívet. A feladatok megoldásához a felkínált online forrásokat és a következő könyveket használták fel: Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo — Recepteskönyv a gyermekkoron való átrepüléshez (illusztrációk Vanda Čižmek), Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac — Az én indián apám (illusztrációk Davor Pavelić), Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila [— Repülni tanulok, de nincs szárnyam (illusztrációk Branka Hollingsworth Nara).

A Szabadkai Városi Könyvtár vigaszdíjakat, könyveket adományozott a Kvíz alábbi résztvevőinek:

Josip Skenderović, Matija Gubec Á.I., Tavankút

Pavao Huska, Ivan Milutinović Á.I., Szabadka

Marko Vuković, Ivan Milutinović Á.I., Kisbosznia

Martina Tikvicki, Matko Vuković Á.I., Szabadka

Iva Francišković, Matko Vuković Á.I., Szabadka

Kristijan Pelhe, Ivan Milutinović Á.I., Szabadka

Sara Dulić, Vladimir Nazor Á.I., Györgyén

Tanja Stantić, Ivan Milutinović Á.I., Kisbosznia

Marijana Skenderović, Matija Gubec Á.I. Tavankút

Anđela Kutuzov, Matko Vuković Á.I., Szabadka

Josip Svirčev, Ivan Milutinović Á.I., Szabadka

Ivana Kaić, OŠ „Matija Gubec Tavankut

Julija Mrkaljević, Vladimir Nazor Á.I. Györgyén

Damir Mesaroš, Ivan Milutinović Á.I., Szabadka

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"