Hírek

2021.11.25.

Az Olvasási hálózat elnevezésű kvíz új évada a középiskolásoknak

A Horvátországi Iskolai Könyvtárosok Hálózata a tavalyi névváltoztatás és egy sikeres verseny után Horvátország Tudományügyi és Oktatási Minisztériumának támogatásával ismét megszervezi az Olvasási hálózat elnevezésű, az olvasást és kreativitást ösztönző vetélkedőt középiskolásoknak. A vetélkedőn az elmúlt évekhez hasonlóan azok a középiskolások is részt vesznek, akik Szabadkán horvát tannyelvú oktatásban részesülnek. A Svetozar Marković Gimnáziumban, a Politechnikai Iskolában és az Egészségügyi Középiskolában a vetélkedőt a Szabadkai Városi Könyvtár szervezi meg a Hrvatska riječ Újságkiadó Intézménnyel együttműködve.

A Horvátországban meghirdetett Olvasás Évében a 2021/2022-es tanév vetélkedőjének témája A kortárs horvát írók hálózatában. A verseny két részből áll: egy online tudásfelmérő kvízből és egy multimédiás munka bemutatásából. Idén az alábbi horvát szerzők könyveit kell elolvasni:

1. Jerko Mihaljević: Putar i parizer

2. Marina Vujčić: Susjed

3. Jurica Pavičić: Crvena voda

A 2021/2022-es tanév során a verseny három szinten kerül megrendezésre. Az első, iskolai szintű, olvasást és kreativitást ösztönző Olvasási hálózat vetélkedőre 2021. december 3-án kerül sor Horvátország egész területén és Szabadkán is.

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"