Hírek

2021.12.8.

A szabadkai középiskolások megkezdték az idei Olvasási hálózat elnevezésű kvízt

A Svetozar Marković Gimnázium, a Politechnikai Iskola és az Egészségügyi Középiskola tizenhét diákja sikeresen megoldotta az online kérdőívet, és ezzel bekerültek a Olvasási hálózat elnevezésű olvasást és kreativitást ösztönző vetélkedő második, regionális szintjére – ez a 2021. december 3-án megtartott iskolai verseny eredménye. Ők pedig: Matija Ivković Ivandekić, Marija Milodanović, Marko Cvijetić, Melisa Gadžur, Iva Ivković Ivandekić, Teodora Sudarević, Ivan Huska, Luka Mrkaljević, Dominik Kujundžić. Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić és Lucia Mamužić a Svetozar Marković Gimnáziumból, majd Ivona Milodanović és Kristina Miškolci Bator a Politechnikai Iskolából, valamint Jana Mihajlović, Božana Vujačič és Josipa Horvacki az Egészségügyi Középiskolából. Társaikkal, Horvátország minden részéről, összesen 406 középiskolással együtt vettek részt egy online vetélkedőn, melynek idei témája A kortárs horvát írók hálózatában és Horvátországban az Olvasás Évéhez kapcsolódik. Az első forduló teljesítéséhez a tanulóknak el kellett olvasniuk Jerko Mihaljević Putar i parizer című könyvét, és a kérdések legalább 60%-át helyesen kellett megoldaniuk, míg a következő fordulóra Marina Vujčić Szomszéd című művét is el kell olvasniuk, és a végső fordulóba való bejutáshoz a ponthatár is megnő.

A projekt második kategóriájában húsz multimédiás alkotás vett részt, köztük kettő Szabadkáról, Klaudija Bašić és Dario Vojnić Hajduk munkái a Politechnikai Iskolából. Az eredmény még nem ismert a benyújtott multimédiás alkotások kapcsán, de reméljük, hogy azok is bekerülnek a következő fordulóba, ami a multimédiás munkák esetében 2022. március 4-én lesz megtartva, az online vetélkedőre pedig március 11-én kerül sor.

Az olvasást és kreativitást ösztönző Olvasási hálózat elnevezésű vetélkedőt a Horvátországi Iskolai Könyvtárosok Hálózata, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár bonyolítja le a Hrvatska Riječ Kiadóvalegyüttműködve.

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"