Hírek

2012.10.15.

Könyvtár-napi rendezvények

A szabadkai Városi Könyvtár Könyvtár-napi rendezvényei keretében október 11-én, a palicsi fiókkönyvtárban a képzőművészeti alkotótábor kiállítására került sor.

Október 12-én a Könyves művek-Művészkönyvek, Artist's Book – Book Art címmel Torok Melinda és Sagmeister P. Laura alkotásait tekinthették meg az érdeklődők. Művészkönyveik az izgalmas beavatkozások során sajátos párbeszédet modelleznek művész és tárgya, tárgy és befogadó között.

A Miniatűr könyvek című kiállítás a Városi Könyvtár kisméretű könyveit gyűjtötte egybe és tárta a látogatók elé.

Az Amerikai kuckóban az Amerikai szerzők művei a szabadkai Népszínház színpadán című kiállítás 1953-1954-es évadtól kezdődően az 1982-1983-as színházi évaddal bezárólag, fényképek, plakátok, műsorfüzetek révén nyújt érdekes áttekintést a bemutatott előadásokról.

Az ünnepi műsor keretében Dragan Rokvić igazgató méltatta a Városi Könyvtár elmúlt évi munkáját, majd kiosztotta az Év helyismereti könyve díjat, melyet ezúttal Gordana P. Vujnović szerkesztésében, a 100 éves Városházáról szóló kiadványnak ítélt a könyvtár.

A korábbi évekhez hasonlóan a leghűségesebb olvasók könyvjutalomban részesültek, ugyanakkor a 20 és 30 éve a könyvtárban dolgozó könyvtárosokról sem feledkezett meg az intézmény.

Október 13-án a gyermekosztályon születésnapi műhelyfoglalkozást tartottak a tájékoztató könyvtárosok.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"