Hírek

2022.3.8.

„Olvasási Hálózat“ regionális verseny középiskolások részére

Pénteken, 2022. március 11-én tartják meg az „Olvasási Hálózat“ körzeti olvasási és kreativitásfejlesztő verseny második, regionális fordulóját. Ezen a napon mérik össze tudásukat online kviz formában az előző fordulóban továbbjutott diákok Horvátország szerte és Szabadkán. Szabadkáról 17 középiskolás vesz részt a kvízben: Matija Ivković Ivandekić, Marija Milodanović, Marko Cvijetić, Melisa Gadžur, Iva Ivković Ivandekić, Teodora Sudarević, Ivan Huska, Luka Mrkaljević, Dominik Kujundžić, Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić és Lucia Mamužić a szabadkai Gimnáziumból, Ivona Milodanović és Kristina Miškolci Bator a Politechnikai Középiskolából, valamint Jana Mihajlović, Božana Vujačič és Josipa Horvacki az Egészségügyi Középiskolából. Klaudija Bašić és Dario Vojnić Hajduk, a Politechnikai Középiskola diákjai, a verseny másik, multimediális kategóriájában, a multimediális munkájukkal vesznek részt a második fordulóban.

Sok sikert kívánunk mindannyiuknak a további versenyben!

Az idei 2021/2022-es tanévben a kvíz témája „Kortárs horvát írók hálójában“. Az első fordulóban való részvételhez a diákoknak el kellett olvasni Jerko Mihaljević Putar i parizer című könyvét, illetve Marina Vujčić Susjed című művét.

Az „Olvasási Hálózat“ olvasási és kreativitásfejlesztő kvízt a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata szervezi, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár valósítja meg a Hrvatska riječ ÚKV közreműködésével.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"