Hírek

2022.3.16.

„Olvasási Hálózat“ verseny középiskolások részére regionális fordulójának eredményei

Az „Olvasási Hálózat“ körzeti olvasási és kreativitásfejlesztő verseny második, regionális fordulójában a 14 tesztet kitöltő szabadkai középiskolás és a két multimediális munkát készítő diák közül 9-en jutottak tovább a döntő, nemzeti szintű versenyre. Ezek: Matija Ivković Ivandekić, Marko Cvijetić, Iva Ivković Ivandekić, Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić és Lucia Mamužić a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumból, valamint Jana Mihajlović, Božana Vujačič és Josipa Horvacki az Egészségügyi Középiskolából. Ezek a diákok minimum 45 pontot értek el, azaz legalább 75%-ban válaszoltak helyesen, ami feltétel volt a továbbjutáshoz. A verseny döntőjét ebben az iskolaévben 2022. május 13-ra tervezik, amikor online kérdőívet fognak kitölteni a diákok a három kötelező olvasmánnyal kapcsolatosan, amelyeket a verseny témájával összhangban, A kortárs horvát írók hálójában, határoztak meg. Ezek Jerko Mihaljević „Putar i parizer”, Marina Vujčić „Susjed”és Jurica Pavičić „Crvena voda című könyvei.

Az „Olvasási Hálózat“ olvasási és kreativitásfejlesztő kvízt a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata szervezi, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár valósítja meg a Hrvatska riječ ÚKV közreműködésével.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"