Hírek

2022.3.22.

Megtartották az Olvasással a csillagokig olvasási és kreativitásfejlesztő verseny iskolák közötti fordulóját

2022. március 21-én a Szabadkai Városi Könyvtárban megtartották a horvát nyelven tanuló általános- és középiskolások részére rendezett Olvasással a csillagokig olvasási és kreativitásfejlesztő verseny iskolák közötti fordulóját. A tudásvetélkedőben idén 7 általános iskola csapata vett részt: a szabadkai Matko Vuković, a tavankúti Matija Gubec és a kisboszniai Ivan Milutinović Általános iskolákból, a plakát prezentáció kategóriában pedig a szabadkaiés a györgyéni Vladimir Nazor Általános Iskola két tanulója. A középiskolák közül a Politechnikai Középiskola diákjai vettek részt a versenyben mindkét kategóriában.

Idén a verseny témája az általános és középiskolások részére egyaránt a Könyv és film, és ennek értelmében a tanulóknak el kellett olvasniuk három feladott könyvet, valamint megnézni annak a filmváltozatát.

Az online tesztek kitöltése, illetve plakátok bemutatása után a következő rangsor alakult ki:

Általános iskola:

Tudásvetélkedő kategória:

1. helyezés – a szabadkai Matko Vuković” Á.I. csapata:
Andrija Matković, Valentin Čović és Lea Vojnić Purčar
mentor: Mirjana Crnković

2. helyezés- a szabadkai Matko Vuković Á.I. csapata:
Lea Vojnić, Ivona Stantić és Iva Francišković
mentor: Mirjana Crnković

3. helyezés- a tavankúti Matija Gubec” Á.I. csapata:
Luka Vuković, Fabijan Dulić i Martin Vuković
mentor: Morena Rendulić

plakát kategória:

1. helyezés-a györgyéni Vladimir Nazor” Á.I. csapata:
Sara Dulić, Julija Mrkaljević
mentor: Monika Ivanović

2. helyezés-a szhabadkai Matko Vuković” Á.I. csapata:
Anđela Kutuzov
mentor: Mirjana Crnković

Középiskola:

Tudásvetélkedő :

1. helyezés- a szabadkai Politechnikai Középiskola csapata:
Justina Loghin, Dario Bošnjak és Izabela Tot
mentor: Monika Ivanović

plakát kategória:

1. helyezés- a szabadkai Politechnikai Középiskola:
Marin Vukov
mentor: Monika Ivanović

A diákok a részvételért köszönőlevelet és könyvjutalmat kaptak, az első három helyezett pedig mindkét kategóriában a diploma mellé gazdag ajándékcsomagot is kapott.

Az Országos Olvasással a csillagokig tudás- és kreativitás vetélkedőre, amelyet az általános iskolások részére 2022. május 5-én és 6-án, illetve a középiskolások részére május 9-én rendeznek meg online formában, az általános iskolások közül az első és második helyezett csapat, illetve plakát, míg a középsikolások közül az első helyezett csapat és plakát jutott tovább.

Az Olvasásal a csillagokig olvasási és kreativitásfejlesztő kvízt a Muraközi Megyei Könyvtárak Egyesülete szervezi, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár valósítja meg a Hrvatska riječ ÚKV közreműködésével.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"