Hírek

2022.4.29.

Olvasással a a csillagokig nemzet(közi)i verseny

Ismét virtuálisan kerül megrendezésre 2022. május 5-én (csütörtökön) és május 6-án (pénteken) az általános iskolások Olvasással a csillagokig versenyének utolsó (nemzetközi) fordulója. A középiskolások versenye 2022. május 9-én (hétfőn) lesz megtartva. Az olvasást és kreativitást ösztönző projekt szervezője a Muraközi Könyvtárak Hálózata, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár valósítja meg a Hrvatska riječ Kiadóval együttműködve.

A verseny első napján az előző szinten a legjobb helyezést elért két háromfős csapat, a Matko Vuković Általános Iskola tanulói versenyeznek a többi horvátországi csapattal (Andrija Matković, Valentin Čović, Lea Vojnić Purčar, Lea Vojnić, Ivona Stantić és Iva Francisković). Másnap Sara Dulić, a györgyéni Vladimir Nazor Általános Iskola tanulója és Anđela Kutuzov, a Matko Vuković Általános Iskola tanulója vesz részt saját plakátjaik virtuális bemutatóján a kreatív munka kategóriában. Hétfőn a középiskolások, köztük a szabadkai Politechnikai Iskola diákjai (Justina Loghin, Dario Bošnjak és Izabela Tot) folytatják a versenyt. Tudáspróbát írnak, majd következik a verseny második része, amikor a szintén a Politechnikai Iskola tanulója (Marin Vukov) a plakátját mutatja be a bizottságnak.

Az általános- és középiskolásoknak szóló Olvasással a csillagokig verseny idei témája a Könyv és film volt, a diákoknak három könyvet kellett elolvasniuk és az azonos című filmeket megnézniük.

Ezel a háromnapos versennyel zárul az olvasást és kreativitást ösztönző Olvasás a csillagokig projekt az általános- és középiskolások számára a 2021/22-es tanévben, melyen a szabadkai, kiboszniai, tavankúti és györgyéni horvát nyelvű oktatásban részesülő diákok is részt vettek.

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"