Hírek

2022.5.9.

Az Olvasási hálózat vetélkedő utolsó, országos fordulója

Az iskolai és a regionális forduló után 2022. május 13-án, pénteken kerül megrendezésre az Olvasási hálózat utolsó, országos szintű vetélkedője, amelyet a Horvátországi Iskolai Könyvtárosok Hálózata szervez, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár bonyolítja le a Hrvatska Riječ Kiadóval együttműködve.

Ezen a napon, délben, az online tudásfelmérő vetélkedőn 271 középiskolás vesz részt Horvátország és Szabadka területéről, akik elérték az országos szintre előírt pontszámot. Köztük a szabadkai tanulók, a Svetozar Marković Gimnázium diákjai: Matija Ivković Ivandekić, Marko Cvijetić, Iva Ivković Ivandekić, Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić és Lucia Mamuzić, valamint a szabadkai Egészségügyi Középiskolából: Josipa Horvacki, Božana Vujačić és Jana Mihajlović.

Ezzel az online tudásfelmérő kvízzel zárul a középiskolások számára kiírt Olvasási hálózat verseny ebben a 2021/2022-es tanévben. A projekt részeként a diákok a következő irodalmi műveket olvasták el: Jerko Mihaljević Putar i parizer, Marina Vujčić Susjed és Jurica Pavičić Crvena voda című könyvét.

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"