Hírek

2023.2.8.

Rajzpályázati felhívás - „Városom könyvtára – az én könyvtáram”

A Szabadkai Városi Könyvtár 2023-ban ünnepli, hogy 70 éve, azaz 1953-ban a Nemzeti Kaszinó épületébe költözött. A valamikori Nemzeti Kaszinó épülete a szabadkai Skenderović család százéves barokk kúriájának helyére épült neobarokk stílusban, Raichle J. Ferenc tervei alapján. A már 133 éve történelmet író Szabadkai Városi Könyvtár 70 éve él és lélegzik együtt Szabadkai város gyöngyszemével, mely nagy jelentőségű kulturális emlékmű státuszt élvez.

A jubileum alkalmából intézményünk rajzpályázatot hirdet az iskolások számára, ahol olyan alkotásokat várunk, melyek kapcsolódnak intézményünk jellegzetességeihez, első élményükhöz a könyvtárban, valamint első vagy egy kedves olvasmányukat is ábrázolhatják a pályázni kívánók. Az elkészült műveket, ábrázolásokat A4-es méretben, színes vagy akár fekete-fehér kivitelben, szabad technikával várjuk nagy szeretettel.

Az elkészült rajzok hátoldalán kérjük feltüntetni a készítő nevét, iskoláját, osztályát és elérhetőségét (e-mail vagy telefonszám) valamint a kép címét.

Korcsoportok:

- Általános iskolások 1–4. osztályig – első csoport

- Általános iskolások 5–8. osztályig – második csoport

Leadási határidő:

A tisztelt pályázók 2023. április 6-ig (csütörtök) adhatják le elkészült munkáikat a Szabadkai Városi Könyvtár Gyermekosztályán, nyitvatartási időben, illetve elküldhetik postai úton a következő címre: Cara Dušana 2., 24000 Szabadka

A pályázó kizárólag saját szellemi tulajdonát képző eredeti alkotással pályázhat. Az érvényes pályázat feltétele a megfelelő formátumban benyújtott pályamű. A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

Eredményhirdetés:

2023. április 13-án (csütörtök) a nyertes pályázók a megadott elérhetőségen keresztül lesznek tájékoztatva a kihirdetett eredményekről

A beérkezett pályázatok közül kiválasztott rajzok bekerülnek a 70 éves jubileumi év a Szabadkai Városi Könyvtárban programsorozat alkalmából elkészített elektronikus katalógusba.

A megrendezett jubileumi rajzpályázat hivatalos díjátadó ünnepségének várható időpontja kedd, 2023. április 25., ahol a beérkezett pályaművek kiállításra kerülnek.

Az eredményhirdetésre minden pályázót szívesen várunk, ahol átvehetik a nevükre szóló elismerő oklevelet. A díjazottak ezenfelül ajándékkönyvben részesülnek.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"