Hírek

2023.2.22.

Petőfi Irodalmi Karaván 2023

Március 22. 19.00 Szabadka, Szabadkai Városi Könyvtár
Résztvevők: Kemény István, Wirth Imre, Száraz Miklós György és Dresch Mihály részvételével

A Szalon-esten három kortárs költő: Száraz Miklós György József Attila-díjas és Térey-ösztöndíjas író, Kemény István József Attila-díjas és Térey-ösztöndíjas író és Wirth Imre író, muzeológus beszélgetése várható alkotásról, legutóbbi munkáikról, az utazás ihletésről és költői elődökről, így a beszélgetés egyaránt megidézi a 200 éve született Petőfi Sándort, a hagyományos irodalmi alkotókat és a kortárs hangot. Az esten a felolvasást Dresch Mihály Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas zenész improvizációja kíséri.

Petőfi Irodalmi Karaván
Ötödik alkalommal indul útjára az Irodalmi Karaván elnevezésű népszerű sorozat a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében, ami az országhatáron túl „utaztatja” az irodalmat. 2023-ban a népszerű sorozat immáron Petőfi Irodalmi Karavánként folytatja irodalomnépszerűsítő utazásait, ezzel a névvel is megidézve a 200 éve született Petőfi Sándor költőt, aki születésének idén bicentenáriumát ünnepeljük.
A Petőfi Irodalmi Karaván ötödik utazására 2023. március 19-22. között kerül sor, most először a Vajdaságban: Újvidék, Óbecse, Zenta és Szabadka közönségét megszólítva.
Az esemény házigazdája és a beszélgetés moderátora Juhász Anna irodalmár
A PIK a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg.

Link: https://www.facebook.com/events/755940172335343/

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"