Hírek

2013.2.25.

Beszélgetés Aleksandar Gatalica NIN-díjas és Meša Selimović díjas iróval

2013. március 8-án 19 órakor a Városi Könyvtár olvasótermében Aleksandar Gatalica NIN-díjas és Meša Selimović díjas iró lesz a vendég, aki 2012-es év legjobb szerb regényéért kapta az elismeréseket. Ez alkalommal bemutatjuk a Veliki rat című kitüntetett regényét, s a jelölt munkásságát a NIN-díjat odaítélő zsüri tagja, Mile Aćimović Ivkov méltatja.

Az év legjobb regényéért kijáró rangos NIN- díjat 1954 óta ítélik oda. Az idén 164 regény került a versenymezőnybe. A díj elnyerése alkalmából Gatalica azt nyilatkozta, hogy a Veliki rat című regénye megírásának apropója az I. világháború kitörésének közelgő 100. évfordulója, és a fő célja a múlt század haláltusájának a megörökítése.

Aleksandar Gatalica 1964-ben született Belgrádban. A Világirodalom tanszéken diplomált. Eddig 11 könyvet jelentetett meg, s ismert az ógörög nyelvből fordított művekről és zenei kritikáiról. Több irodalmi díj nyertese: a Miloš Crnjanski díj, az Ivo Andrić díj, a Stevan Sremac díj, a Drámaművészek Egyesülete díja, s a nemrégen odaítélt Meša Selimović díj hordozója.Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"