Квиз „Читам и скитам“

9.5.2019.

Извештај сa наградног излета „Читам и скитам”

Добитници наградног излета у квизу „Читам и скитам” путовали су 8. маја 2019. године у Мокрин и Кикинду. То је био једини сунчани дан те недеље што је била својеврсна награда за наше књигољупце јер су могли лепо уживати у одлично припремљеној екскурзији. Пун аутобус деце у Мокрину је дочекала библиотекарка Даринка Маљугић која је излетнике прво спровела по селу. Онде су, између осталог, видели родну кућу Мирослава Антића, музејску поставку где су се упознали с културом, историјом и специфичностима Мокрина, дознали су ко су све познати Мокринчани, како је Мокрин последње станиште глобално угрожене, у Србији строго заштићене, велике Дропље а посетили су и Мокрин Хаус, једину овакве врсте куће у овом делу Европе за дигиталне номаде.

Остатак дана излетници су провели у Кикинди. Наравно дружили су се у Народној библиотеци „Јован Поповић” Кикинда, обишли су град где су између осталог видели и највеће зимско станиште сова ушара. Посетили су Народни музеј Кикинда где су видели оригиналне скелетне остатке мамута, популарно названог Кика, који су пронађени у Кикинди пре 23 године а погледали су и 3Д анимирани документарни филм. Млади књигољупци посебно су били одушевљени фантастичним скулптурама великог формата у теракоти које су изложене у Атељеу Тера при Центру за ликовну и примењену уметност Тера.

Наравно, било је довољно времена и за боравак на игралишту а време је послужило да се поједе и сладолед.

Био је ово још један излет којим је успешно завршена једанаеста сезона квиза за подстицање читања „Читам и скитам”.

Фото галерија

1 2 3
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“