Квиз „Читам и скитам“

1.2.2021.

Дрвеће, тема XIII Kвиза „Читам и скитам”

„Где год нађеш згодна места, ту дрво посади”, слоган је XIII Kвиза за подстицање читања „Читам и скитам” који је данас започео. Тим поводом у Градској библиотеци Суботица одржана је конференција за новинаре. Kао и претходних година квиз је намењен ученицима основних школа у Суботици и околини, члановима суботичке библиотеке и спроводи се на српском, мађарском и хрватском језику током фебруара и марта. Потребно је прочитати понуђене текстове и проучити одређене онлајн изворе посвећене дрвећу који се налазе на сајтуГрадске библиотеке Суботица и тачно попунити онлајн упитник. Извлачење награда биће 2. априла на Међународни дан књиге за децу. Kао и до сада током трајања квиза омогућено је учлањење и обнова чланства по цени од 300 динара.

У циљу заштите и сигурности свих учесника те због непредвидиве епидемиолошке ситуације везане уз Covid-19 са сваком школом појединачно биће договорен модел презентације квиза ученицима. Будући да не постоји могућност уласка у школе активности ће бити реализоване путем онлајн презентација које могу бити уживо уз интеракцију с децом или/и путем емитовања снимка представљања квиза који ће припремити информаторке Дечјег одељења и организаторке квиза.

Детаљније о Kвизу прочитајте на http://www.subiblioteka.rs/sr/kviz-citam-i-skitam/

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“