Квиз „Читам и скитам“

VI Квиз за подстицање читања „Читам и скитам“

„Посматрајмо народе кроз причу“

    Градска библиотека Суботица прикључила се светском обележавању 2. априла, Међународног дана књиге за децу, зато VI Квиз за подстицање читања „Читам и скитам“ реализује под слоганом „Посматрајмо народе кроз причу“ који је одабрао IBBY – Међународни одбор књижевности за децу и младе (International Board on Books for Young People). Дела која је потребно прочитати, као и питања Квиза, усклађена су са међународном кампањом.

    Бајке ћете пронаћи у књигама „Антологија љубавних бајки света“ Гроздане Олујић и Бајке света које можете позајмити у Градској библиотеци Суботица на Дечијем одељењу или у неком од њених огранака. Уживајте у причама народа света и сазнајте нешто о другим културама.

    Учествовањем у Квизу суботичке библиотеке постаните потенцијални добитник једне од сто награда!

 

УПУТСТВО ЗА РЕШАВАЊЕ УПИТНИКА

Како учествовати у Квизу „Читам и скитам"?

  • Oбавезно буди члан Градске библиотеке Суботица (током трајања Квиза можеш обновити годишњу чланарину или се учланити по цени од само 300 динара)

  • Прочитај народне бајке: Скупоцена мачка – италијанска бајка, Жена из ждраловог гнезда – јапанска бајка, Младић змај – руска бајка, Зло се злим враћа, а добро се добрим враћа – финска прича и Кип који је оживео – индијанска прича,

    па одговори на питања онлајн упитника тако што ћеш изабрати један од понуђених одговора.

  • Квиз можеш по вољи решавати све док га не закључиш и не одлучиш послати. Добро се припреми и пажљиво испуни упитник јер га можеш послати само једанпут. Одговоре можеш послати са било ког рачунара. Код рубрике за уписивање броја чланске карте потребно је да унесеш седам цифара па додај нуле ако имаш мање. Ако ти је потребна помоћ, обрати се свом библиотекару. Упитнике треба послати најкасније до 31. 03. 2014.


Извлачење награда

Сви исправно попуњени упитници биће укључени у извлачење које ће бити организовано на завршној свечаности 2. априла 2014. на Међународни дан књиге за децу. Суботица ће ове године бити домаћин прославе овог значајног датума у Србији.

Сваки учесник квиза може освојити једну од 100 награда.

Списак награђених ученика

Списак награђених ученика биће објављен у свим суботичким медијима и школама, доступан на Дечијем одељењу, интернет страници: subiblioteka.rs и Фејсбук профилу Градска библиотека Суботица (званична презентација).

Зато

„Читај, скитај, књигу питај!
Пођи с њом на путовање
Дружите се на том путу
Јер ти књига даје знање!

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“