Вести

13.9.2013.

ПРОЧИТАЈ ТРИ ДНЕВНИКА И ПОБЕДИ!

Градска библиотека Суботица сваке године се укључује у Национални квиз за подстицање читања који организују Књижнице града Загреба с циљем приближавања књиге младим читаоцима. Квиз се сроводи у оквиру Месеца хрватске књиге у библиотекама за децу и младе широм Хрватске, а путем библиотека, школа и културних друштава и за хрватску децу у суседним земљама. У Суботици организацију Националног квиза спроводи Градска библиотека Суботица у школама где се настава реализује на хрватском језику.

Национални квиз за подстицање читања се ове године спроводи под насловом „Прочитај три дневника и победи!". Право учествовања у Квизу имају сви ученици од V до VIII разреда основне школе који наставу похађају на хрватском језику. Потребно је он-лајн решити упитник који се налази на http://www.knjiznica.hr/kviz/ а односи се на следеће књиге:

  1. Дамир Мађарић: Како смо од банкрота спасили маму и тату

  2. Сања Полак: Побуна Паулине П.

  3. Џеф Кини: Грегов дневник – Родрик растура

Квиз се може по вољи решавати све док га не закључиш и одлучиш послати. Потребно је добро се припремити и испуњавати га пажљиво јер се квиз може послати само једанпут. Квиз се може послати с било којег рачунара, но обавезно је навести име Градске библиотеке Суботица како би се могло учествовати у извлачењу. Упитници у којима није наведено име библиотеке неће бити укључени у процес извлачења победника.

Рок за слање упитника је 25. 10. 2013.

Сви тачно попуњени упитници с наведним називом Градске библиотеке Суботица биће укључени у извлачење које ће бити организовано крајем октобра 2013. у Хрватском центру за дечију књигу у Загребу. Као награда, два ученика, учесника Националног квиза у Суботици, путоваће у Загреб на завршну свечаност и доделу награда која се организује 15. новембра 2013. године током Сајма књига ИНТЕРЛИБЕР у Загребу. За остале учеснике припремићемо неколико утешних награда.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“