Вести

5.10.2013.

Распоред рада читаонице Градске библиотеке и културни програм за период од 7. до 13. октобра 2013. године

Ове године Градска библиотека Суботица слави 123. рођендан. Током слављеничке недеље, од 7. до 12. октобра (изузев 11. октобра), чланарина ће износити свега 400 динара и важиће 365 дана на свим одељењима и у свим огранцима. Такође, у овом периоду можете вратити књиге које сте задржали дуже од дозвољеног времена, а ми Вам нећемо наплатити надокнаду. За средњошколце ће наведене повољности важити током целог октобра.

 


Поводом 130 година од рођења Франца Кафке у уторак, 8. октобра 2013. године, у читаоници Научног одељења с почетком 19:30 часова биће приказан филм Орсона Велса “Процес”, рађеном по истоименом Кафкином роману. Читаоница ће са корисницима радити до 19 часова.

 


У четвртак, 10. октобра 2013. године, са почетком у 18 часова у читаоници Научног одељења професор доктор Бранко Баљ ће представити своју нову књигу “Неолиберализам – редукована практична философија”. Поред аутора о књизи ће говорити и професор доктор Жељко Вучковић, рецензент књиге. Читаоница ће са корисницима радити до 17 часова.

 


У петак, 11. октобра 2013. године, Градска библиотека Суботица неће радити са корисницима. Истог дана са почетком у 10 часова у каталошкој соби Научног одељења отвориће се изложба "Овако је почело", библиотекара Милета Тасића. Након тога у читаоници Научног одељења одржаће се стручна конференција за запослене у Градској библиотеци Суботице као и за заинтересоване школске библиотекаре и библиотекаре из околине под називом: “Директни и индиректни партнерски односи библиотека – нови видови комуникације с корисницима”. Након конференције биће проглашена завичајна књига године и награђени највернији читаоци.


У суботу, 12. октобра 2013. године, на дечјем одељењу одржаће се Рођенданска радионица, са почетком у 10 часова.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“